10 februari 2008

Jag blir positivt överraskad av en Aussie, gläds med Sirius och tjatar om mitt dvd-tittande

I doften finns kaprifol och lime, mineraltoner. Smaken är eldig och extraktrik med hyfsad längd och påtaglig restsötma. Jag tänker på Château Tahbilks Marsanne snarare än på Loire och Sydafrika. Så är också den här varianten av chenin blanc hemmahörande i världsdelen som nyss bad sin urbefolkning om ursäkt. Brown Brothers har producerat och jag misstänker inte längre att the Olive i kvarteret glasar vin från andra flaskor än de angivna. Stället var för övrigt byst med folk ikväll. Förmodligen orsakat lika mycket av att allt annat är stängt på grund av nyåret som av att ryktet om medelhavskrogens pålitlighet börjat sprida sig. Jag åt vegetariskt: ugnsgrillade auberginer och squashar med pinjenötter och parmesan. Och en aningen söt tomatsås med russin i. Med andra ord inte det minsta inhemskt.

Jag skulle kunna säga att jag firade Sirius seger över Hammarby (7-4!) i bandyn på Studenternas i Uppsala om jag hade vetat om den.



För er som följer mitt dvd-tittande med brinnande intresse kan jag berätta att vi köpte en ny kopia av Aliens, återkomsten idag eftersom den vi tittade på igår började hacka. Det var klippningen så som regissören ursprungligen ville ha den vilket innebar att den var 20 minuter längre än varianten som gick på biograferna för drygt 20 år sedan. Kombon som har sett originalet kunde inte förstå vilka avsnitt som var nya. Jag tycker fortfarande att ettan, Alien, är bättre men det här måste onekligen vara en av de bästa uppföljningar som gjorts. Så spännade i all sin förutsägbarhet. En konst att genomföra!
Skam att det skulle göras ytterligare avsnitt. Jag tänker på den tama trean och den franska fyran.

Vi måste fö också köpa en ny kopia av den koreanska Lady Vengeance som började hacka när vi såg den häromdagen.

Skajpade till Sverige och pratade med begåvade brorsonen, 2 år och 9 månader, som kan läsa siffror och bokstäver nu.


Bilden, Sigourney Weaver som Ellen Ripley i Aliens, återkomsten, är lånad utan tillåtelse. Om något filmbolag hör av sig så tar jag genast bort den.

Inga kommentarer: