18 februari 2008

Klubb, tempel och plugg

Sedan i fredags är jag på fötterna så det blir inga filmer på ett tag. Dessbättre inga amatörrecensioner heller. I lördags var jag ute med ingenjören. Vi åt på Metro. Bra som vanligt. Min täppta näsa var dessvärre en gris för pärlorna i form av Fonterutoli. Men de andra tyckte att det var bra. Frågade A om Zhang Ziyi. "Inte professionell" var omömet från den infödda. Vi tog oss sedan till the Tree, därefter till The World of Suzie Wong som är en klubb i flera våningar. Snygg.

Kombons mor är på besök så vi hade lite sightseeing igår. Tanzhe-templet ligger i bergen väster om Peking. Det var fint så här års men borde bli ännu bättre när träden får löv. En av de bättre turistpunkterna kring Peking. Förutsätter - om man inte tar taxi från västraste tbanestationen - att man har bil. Vi var i templet ett par timmar. Drack tie guanyin till tonerna av inspelad qin. Vilsamt. Ute ur templet körde vi i uppåt på ringlande och nylagd betongväg mot vad som visade sig vara en militäranläggning. Vände naturligtvis. Från olika utsiktspunkter på vägen kunde vi se smoglocket över västra Peking. (Industrilandskapet i början av Janne Långbens husvagnsfärd är faktiskt inte mycket värre.) Tillbaka i utkanterna av stan försökte vi få en närtitt på skatboet eller vad Olympiastadion nu kallas. Åk ut! sa den fjunige vakten när vi hade parkerat. Kombon lydde.

Vi körde en bit och såg förutom skatboet även vattenkuben på hundra meters håll. Spektakulära byggnader, verkligen. Inne i stan åt vi Sichuan-mat på Chongqing Hotel. Trots personalintensiteten var servicen ovanligt förvirrad. Maten - Chongqing-kyckling, kinesisk broccoli, drakmustascher, nudlar och aubergine - var däremot som vanligt toppen.

Idag hade jag lektion för första gången sedan september. Det blir två gånger i veckan så länge jag stannar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Drakmustascher?