11 maj 2006

Gourmet Nummer 2:2006

Har jag förlorat intresset för den innovativa och avantgardistiska matlagningen, what's cooking i Långtbortistan, udda styckdetaljer och exklusiva råvaror? Det känns nästan så. Om man bortser från enstaka texter och de - som vanligt - fantastiska fotona, särskilt Bruno Ehrs' från Kina, så kändes inte senaste numret av Gourmet särskilt angeläget. Fortsätter det på det här viset förnyar jag inte prenumerationen när nästa inbetalningskort kommer. Som om någon skulle bry sig.

Hade en tillfällig gäst här. Han hade köpt en flaska Vida Orgánica Torrontés som öppnad stod kvar i kylen. Jag drack en slatt i förrgår. Och nu ytterligare en. En lite godisaktigt insmickrande doft. Vulgo-muskat, typ och lite slöjdsalsaktig ekdoft. Hög viskositet, simmigt med restsötma. Vinet håller på att förvandlas till vinäger. Ska öppna en ny flaska på lördag för att se om det går att dricka innan det börjar omvandlas.

OBS! Bilden har inget med min text att göra. Det är sympatiske Patrik i Meterologens bar vid Riksgränsen. Han serverar Brandy de Jerez till några glada gäster.

Vida Orgánica Torrontés (nr 6587), 64 kr

5 kommentarer:

peblin sa...

Har inget emot udda styckdetaljer och avantgardistisk matlagning men instämmer i resten - vad hände egentligen med den omvälvande förändringen som utlovades i höstas? Några enstaka typografiska ändringar - that's it såvitt jag kan se. Begriper inte att en tidning som så mycket hyllar svenska kockar i artiklar inte har en stående "Whats Cooking in Sweden".

Måste jag läsa *DI* för att få veta att F12 har anställt Paul Svensson!? Helsjukt.

Lisa sa...

Klooney: Ja, det måste du! DI är en dagstidning (nåja, nästan). Gourmet kommer 6 gånger om året. Pressläggningstiderna är många veckor. Gourmet kan aldrig ligga i fas med de senaste nyheterna och sysslar därför klokt nog med annat med annat som de gör bättre. I regel bättre än internationella systertidningar. Som att hajpa skaer som blir stora inom ett par år (eller aldrig).


Men jag håller med om att sista numret var ursvagt.
Dessutom borde Gourmet ha en blogg eller nyhetsbrev med de senaste nyheterna. Det är bara det att Gourmet är en mycket fattig tidning och inte har råd med sådant.

Gunilla sa...

Nej, nu håller jag inte alls med er. Jag är förvisso part i målet, såsom kolumnist i ifrågavarande nummer, men ändock. Bara entrecote-bilderna plus Petter Olofssons skojiga krönika om notor hade varit värt priset för tidningen. För att inte tala om Lux-recepten, som jag vill prova vartendaste ett!
Möjligen saknade jag ett Ann-Helen Meyer von Bremen-jobb om något livsmedelspolitiskt fenomen, men det var också allt. Har vi verkligen läst samma nummer, eller stoppar de in fler jobb i vissa tidningsex?

Vinlusen sa...

Ja det har vi. Problemet för mig var att jag för första gången inte orkade ta mig igenom vissa artiklar. Läslusten infann sig helt enkelt inte. Den om notorna gillade jag dock.

Anonym sa...

Ge Gourmet några chanser till. Det blir fler nummer i år och alltså fler sidor för recept som kräver lödkolv och tjänstledigt, men också fler tatuerade kockar som springer nakna i Amazonas, elaka vegetariska krönikor, enkelt vardagskrubb med knorr samt allmän kock'n roll.