10 juni 2006

En ond fredag

Clos de Codols - totalt defekt. Det var inte vin vi provade, det var rödvinsvinäger. Trygga T och kunskapsspridande K var med. Vi hade suttit på Pelles och Andreas plejs tidigare. Där hade jag druckit Black Tie (pinot gris och riesling) och Puycherics rosé-Syrah. V och chefiga M var där. H med fina taxen O och the woman formerly known as ensamma mamman. Sedan gick L hem och förberedde middagen. H köpte rosor. K och T rabarber och choklad. Jag gick in på Coop-konsum för att köpa glass. Det blev Sias nya satsning; valnötter med lönnsirap. Vid kassorna satt Expressens löp: Se monstren! Så här ser de ut. Expressen är ond, det är helt uppenbart. Hemma hos L och J, den senare ute med kollegorna, åt vi en grön curry med kyckling och bönor, koriander, vårlök (sticklök, purjo?) och limeblad. Som vanligt när L svingar trollspöet så blir det gott. Sedan började något slags messmatchning mellan Västsverige och Hornstull. Bilder skickades. Taxen ville ha glass. Taxen tål inte glass. Taxen fick inte glass. En röd och en vit rioja blev det. Röd; röda bär, gamla skolan med vaniljfat men inte överdrivet. Balanserat men kort eftersmak. Vit; anananssplit, frisk syra. Honung.
Så ringde P och ville komma hem till mig med frun och sonen i morgon vid 14. Det får väl gå bra. Sedan pratade vi om gemensamma bekanta bland annat en hjärnforskare som kognitiva K och trovärdiga T kände från cajun-hålan pre-Katrina. Messtrafiken mellan Götet och Söder fortsatte. K och T somnade nästan och åkte hem i stället. Jag följde Oskar och H till tunnelbanan. Hornstulls sämsta trafikljus ligger på Liljeholmsbrofästet. Det slår aldrig om. Jag och the woman formerly known as SIF-anställd och first curator, the beauty from Upplands Väsby, R, I believe, som jag inte sett på fem år, väntade också i en evighet, minst fem minuter. Jag cyklade hem genom Tantolunden där studenterna vinglade omkring som jag hade gjort i Uppsala för 23 år sedan. Ipoden var inställd på Teenage Fanclubs "Grand Prix". Vid södra station krockade jag med en Lexus och flög handlöst in i en doftkaprifol. Nej, det stämmer inte. Däremot anmälde jag mig för årets uttagning till "Södermalms sämsta musiksmak". Finalen äger rum snart. Nära dig. Och för er som inte vet; världen fungerar inte riktigt. Inga tebjudningar eller Jane Austen-romaner kan ändra detta faktum. Men nu måste jag sova. Vinerna listar jag, kanske, i morgon.

1 kommentar:

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Ni verkar ha haft betydligt mer drag än vad jag hade. Jag och M frös på balkongen, delade på en Rotari och såg grannarna över gården komma ut i köket efter en gruppsexsession.

Idag har jag dessutom hunnit med ett Friskis-pass. Undrar om jag inte skall bli Friskis-ledare, de verkar ju ha det så roligt.