3 juni 2006

Vid världens ände

Vilka man träffar är viktigare än var man träffas. Om motsatsen vore sann skulle vi aldrig träffas på Judit & Bertil som ligger på den förhållandevis hårt trafikerade gatsnutten Bergsunds strand. Nu är trottoaren nedanför uteserveringen dessutom ordentligt förfulad av en stor gul containerbarack. Den sena eftermiddagens sol kräver öl eller rosé. Anna påstår att jag har beställt Puycheric Syrah av henne i fjol. Det kan jag inte minnas.
L får en försenad födelsedagspresent av mig. Jag, tillförlitlige T och kaxiga K bestämmer oss för att åka på Vildblommans dag den 18/6. Thomas Berg från Norge dyker sent omsider upp. V med son åker hem till Bollibompa. Vi dvs L, J, H, Thomas och jag går till Matlabbet och äter pasta och ostar. Dricker en fräscht ek- och enbärsdoftande pinot noir från Argentina, världens ände. 14,5% väl integrerad alkohol. H kommer ut med att hon har varit körmänniska. Det känns stort. Jag erkänner också. Det blir lite Trapiche Malbec för att stilla känslorna.
Sedan går vi till Loopens marina och tittar på plastpalmen och de utomhusdansande människorna. Därifrån till Street som har ettårsfest. Det är inte den riktiga partystämning man kan förvänta sig av hippaste stället vid världens, jag menar, Södermalms ände Hornstulls Strand. Människorna därinne är kanske för snygga för att ha riktigt kul. Thomas fixar chokladkaka åt oss. De är nästan lika god som Maria Öhrns favoritkaka. Vi dricker vitt skrik från helvetet för 20 kronor glaset. DJ-arna, som alla är tjejer, spelar "Surrender" med Cheap Trick. Jag blir danssugen. Vi flyr fältet när bandet drar igång eftersom ofrivillig reggae är så obehaglig. Åter till Loopens marina. Jag tror att jag mest pratar strunt men en ung medieman i medvetet skägg håller med mig till 100% i mina valprofetior. Sedan kirrar han och H en bulle och åker till Eken. Hon tycker att jag ska ta mig dit. Jag ser till att Thomas kommer hem till L och J och cyklar sedan mot slussen, sedan hem och sover. Får idag mess av H som drog hem till taxen i stället för till Eken.
Idag ska Olle, som också gick hem tidigt, springa maraton. Vi önskar honom lycka till! Om 118 minuter kör jag till sommarstället som inte ligger långt från Västsveriges ände.

Bilden: Loopens marina 22.57.

Puycheric Syrah (nr 2209), 55 kr

Bodega del Fin del Mundo 2004, Argentina, 98236, 83:-tyvärr slut på bolaget


Trapiche Malbec 2005 (nr 6826), 200 kr


Och något vitt.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Det slår mig såhär i efterhand att en anledning till att Street inte uppfyllde förväntningarna på partystämning, och att folk verkade lite för snygga för att ha kul kan vara att klockan var ca 21, att de hade gått ut i vanlig tid och inte kört stenhårt sen kl 17 som vi!

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Och jag missade det! Istället satt jag på en bistro i Paris och drack Frozen Margarita (utan is och utan salt, lärdom till nästa resa; beställ inte Frozen Margarita i Paris). Och eftersom det var i tjänsten så ville/vågade jag inte dricka loss ordentligt.

Thymus vulgaris sa...

L, J og jeg gikk for øvrig på Street dagen derpå, ettersom maten der skal være både god og økologisk. Men akk – snakk om å føle seg lite velkommen. Ingen snille servitører hilste, nikket eller smilte da vi kom inn. Er det så vanskelig? Krever det så mye? Vi gikk ut til stedet med plastpalmen igjen, og spiste på Moldau etterpå. Æda-bæda.

Men sjokoladekaken kvelden før var god.

Hanna sa...

Varje riktigt bra ställe behöver en plastpalm. Vem behöver Street när Loopen finns?