10 juni 2006

Vinlusen 1 år!

Ja, det stämmer. Bloggandet har pågått i ett år och en dag.
Jag övervägde att uta mig, det vill säga tala om vad jag heter och var jag bor, men det får anstå. Som läsare förstått så är jag en amatör som tycker om att dricka vin. Professionellt gör jag något helt annat. Jag är inte i samma bransch som Lord of the Blogs men det är möjligt att även mina chefer skulle ställa ett ultimatum om de visste. Men troligen inte.
Att blogga är ett sätt att få utlopp för ens grafomani. Susanna Popova skrev föraktfullt om detta i en krönika i min nuvarande beiga dagstidning tidigare i år. Hon har för övrigt sagt och skrivit så mycket dumt, och ibland, men alltför sällan också något klokt, att jag inte kunde bry mig mindre om hennes syn på oss amatörknackare. Däremot skulle jag bli uppriktigt ledsen om någon jag respekterar skulle dissa mig i kommentarfönstret.
För övrigt är jag stolt över att ha hjälpt två så skrivgoda bloggare som Kritan och Redaktörn in på banan.
Den bransch som jag får min inkomst ifrån verkar vara på väg in i en högkonjunktur så jag har inte riktigt samma energi som för ett år sedan att efter arbetstid börja googla efter vinfakta. Det borde kanske bli mer fakta och mindre berusning i mina inlägg men eftersom jag inte får betalt så vet jag inte om jag kan fullfölja den ambitionen.
Mina framtidsplaner? Jag ska gå till Götgatans bolag och byta in de tre viner jag vann på vinlotteriet igår mot några andra. Sedan ska jag träffa Redaktörn klockan fem. Och så ska jag dricka fler rieslingar, särskilt de med extra långa namn. Vad sägs till exempel om Bernkasteler alte Badstube am Doctorberg Riesling Spätlese 2003 (nr 7231), 196 kr?

Vem är förresten mannen på bilden?

4 kommentarer:

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Jag tror att det är Göran Rosenberg

Vinlusen sa...

Fel.

Kritan sa...

Det är Göran Rosenbergs tyska kusin. Franz Beckenbauer.

Vinlusen sa...

Kritan har rätt vad namnet beträffar. Jag ifrågasätter släktskapen med Rosenberg.