20 juni 2006

Chardonnay-Viognier, 2-2

"Nej, du behöver inte ta med något vin. Jag ska jobba i morgon." Jag köpte svenska jordgubbar från Finnerödja istället. Så cyklade jag till Reimersholme där vi såg matchen. Det visade sig att A faktiskt hade ett boxvin i kylen. Jag gissade på Lindemans chardonnay eftersom jag inte gillade det till 100 procent. Men det smakade faktiskt inte riktigt lika illa som jag mindes. Lindemans chardonnay var fel, det var Drostdy-Hofs blandning av chardonnay och viognier. Ett klart bättre val än både Lindemans chardonnay och Drosty-Hofs Steen. Möjligen mer aromatiskt än de lådvinerna. Men bäst av allt var att matchen var så spännande att jag bara hann ta små sippar av vinet. Nu har jag två gånger på mindre än en vecka lyckats dricka Drostdy-Hof med hedern i behåll. Och det var bättre att se en match med radioljudet på så att man istället för TVs kommentatorer fick höra Lasse Granqvists pilsnabba och Ralf Edströms eftertänksamma och initierade kommentarer. Heja Sverige!

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier 2005 (nr 15558) box, 184 kr

3 kommentarer:

Xtian sa...

fasiken vad bra att Viognier kom upp.. Jag fick av min otroligt vinintresserade/-kunnige chef tipset att testa viner på Viognier. (detta mest pga av att jag inte hittat hem bland vita viner och är trött på smöriga chardonnayer och försiktigt, avvaktande positiv till Riesling, men långtifrån där.
However. Köpte en Tabihlk(?), 100% Viognier, tipsat på systemet. Ooohh, spritigt, lite dammigt arkiv över doften. Vetitusan. Har du tips på hur jag kanske skall ta mig vidare med Viognier? Eller andra vitvinstips (uppväxt med extremt dåliga minnen av Green Pearl och Val de Loire..)

(sorry för långt inlägg)

Vinlusen sa...

Jag är fel person att fråga. Viognier är inte en druva som jag gillar särskilt mycket. Clay Station kan vara OK. Kanske Cline.

Xtian sa...

man tackar o bockar ändå.