20 juni 2006

Popministern

I Svenskans kulturdel finns en bild på Leif Pagrotsky och Lou Reed. Rubriken till bildtexten är "Idolträff". Jag förmodar att det är Reed som är idolen. Pagrotsky och rockrelikten från New York sitter i en röd soffa eller om det är två röda fåtöljer. Paggan - som han kallas i folk- och mediemun - ser ut att läsa etiketten på en vinflaska. I bildens nedre kant ser man vad som liknar skruvlocket på en ketchupflaska. Bakom den två vinglas. Lou Reed kupar handen vid höger tinning. Antingen kliar han sig förstrött eller så försöker han utestänga något av festivalens förmodade oljud. I högra handen håller herr Reed en cigarr. Jag som trodde att han hade slutat med rökverk sedan han träffade Laurie Anderson. Kanske träffas de inte längre. Kulturministern och herr Transformer ser inte direkt ut att samtala. Den viktigaste informationen - det vill säga vad herrarna dricker - saknas. Av flaskformen att döma är det något från Rhône eller Provence.

2 kommentarer:

Kritan sa...

Det kan vara heroin i flaskan. Lou Reed gillar sånt. Leffe P, som ju är uppväxt vid femmans torg, hoppas på lite puffar från cigarren.

Hursomhelst, utan någon särskild anledning alls, åkte Transformer (se bild)på häromdagen. Finns ingen orsak alls att fundera över varför A-sidan var så flitigt spelad på för- och efterfester i ungdomens glada dagar. Rysligt bra. Rysligt bra.

Thymus vulgaris sa...

http://www.dagsavisen.no/kultur/article2152810.ece