29 april 2008

58. Värme

Igår hörde jag att det hade varit 49 grader på Kanarieöarna. Här kommer det att bli 30 i veckan. Idag stötte jag ihop med min lärare när H och jag åt på KFC. Hon var där med sin kollega som råkar vara H:s lärare. "Äter du ofta här" frågade hon. "H ville ha något rejält så vi bestämde oss för västmat" sade jag undskyllande. "Det här är snabbmat" sade S.

Efter jobbet gick jag till skräddaren för att hämta min linnekostym, som jag kommer att behöva i hettan, och lämna in ett par byxor för förändring. Lyckades faktiskt skoja med skräddaren på kinesiska så att hon skrattade. Jag har fått lära mig att en västerlänning inte kan skämta här. Men hennes reaktion var verkligen inget artighetsskratt.

Sedan konsumerade jag bort min ångest genom att köpa en massa skivor som jag inte behövde. När jag matade in dem i laptopen så visade det sig att titlarna till hälften av spåren saknades på Gracenote och att en av dem dessutom var helt felmärkt. Neil Young-skivan hämtade Paul Anka-spår men när jag lyssnade på den var det Neil Young. Inget annat. Man kan ändra spårtitlarna manuellt men det vill jag inte lägga min tid på.

Indonesiska R ringde mig. Förhoppningsvis kan vi ses i helgen.

2 kommentarer:

K sa...

Vad handlar den här nedräkningen om? Den är obehaglig. Kan man stoppa den?

Kritan sa...

Vilken Neil Youngskiva blev det?