25 april 2008

63. Gubben tjatar*

En försmak av den nu utgivna dagboken kunde man få för några år sedan. Sommaren 2005 hade nämligen författaren ett sommarprat. Av det minns jag inte mer än att jag tyckte att han lämnade ut personer som stått honom nära, på ett sätt som var i högsta grad tveksamt. Och så kommer jag ihåg att han kritiserade några kritiker. Och så minns jag musiken.
Ett sommarprogram är väl halvannan timme. Om den som pratar är tradig kan det uppvägas av musikvalet. Om det är bra, vilket det var. Nu var det i och för sig inte tradigt, det var bara för privat.
Att läsa 1700 sidor dagbok tar säkert längre tid än ett par timmar, till och med för en aldrig så snabb speedreader. Men det verkar tungt, utan musiken. Så istället för att göra det väljer jag att läsa om den. Vilket är intressant eftersom de två recensioner jag hittills har läst är så olika.
Två gånger har den här författarens verk varit föremål för mitt malande. Första gången var det här, andra gången var det här. Vilket får mig att sakna min teaterkompis borta i Sverige när jag tänker på det.

*Oklar syftning här

Inga kommentarer: