24 april 2008

64. Gubben gnäller

Idag åt jag pizza på O sole mio. Pizza är så gott som alltid dålig mat. Ibland vill man äta dålig mat. Men när man beställer något som heter grillade grönsaker så väntar man sig mer än några spridda kuber squash och morötter mellan ostsmältan och den purebredda vetedegsplattan.
Innan maten kom läste jag en av gratismagasinen som riktar sig till oss engelskläsande utlänningar. Innehållet i magasinet är krogar, nöjen och resor. Och lägenheter. I slutet av varje nummer finns en dagboksanteckning ur en intressant människas liv. Nej, jag ironiserar inte, just den delen av fyrfärgspublikationen brukar vara intressant.
Idag handlade den om en amerikanska som kampanjade för Obama här i Peking. Jag vet inte hur många av Förenta Staternas medborgare som bor i folkrepubliken men det är säkert tillräckligt många för att deras röster ska vara viktiga. (Undrar för övrigt vad det här landets invånare tänker om supermakten där man får välja vem som ska styra i minst fyra och högst åtta år.)
Det finns en krönikör i tidningen som härom veckan stolt förklarade att hon vägrar vaccinera sina barn eftersom vaccinet enligt henne innehåller kvicksilver som kan göra barn autistiska. Hur var det nu, har man inte visat att det hittills inte har gått att påvisa en koppling mellan vaccination och autism?
Annars handlar blaskan som sagt mest om krogar. De flesta får bra betyg. Om det beror på något slags tjänst- och gentjänstförhållande mellan tidningens uteätare och de besökta näringsplatserna vet jag inte.
I den mån det tidningen handlar om populärmusik skrivs det antingen om DJ:s eller kioskvältare. Plattvändarna är av två kategorier. Nya, unga som är stora eller på gång. Eller gamla, halvt bortglömda som hade sin storhetstid för tio, femton år sedan.
Bland kvartersknuffarna kan man läsa om Celine Dion som var på väg hit men ställde in konserten. Det blev Shanghai i stället. Trots det kommer hon på besök till huvudstaden. Hon har nämligen ett bidrag till OS-invigningen. Ett bidrag har även Michael Learns to Rock som för övrigt var i landet i fjol. Att James Blunt ska komma hit - eller han kanske har varit här - slogs också upp stort i alla gratismagasin. Celine Dion, MLTR och James Blunt. Som sagt.

För knappt ett år sedan var jag på en rockfestival i Haidian Park: Midi. Det mesta i musikväg var sömnigt förutom SooL (bilden). Årets festival har precis blivit inställd. Det går inte att ordna bevakning. Det spelar mig ingen roll, jag var egentligen för gammal redan i fjol men blev då ändå så strålande glad av SooL .

1 kommentar:

Anonym sa...

väldigt många och väldigt välgjorda studier har kapitalt misslyckats med att hitta samband mellan vaccin och autism. Det verkar helt enkelt inte finnas något samband.
kb