3 april 2008

Jag saknar i och för sig kanelbullar men det handlar inte om det

Någon gång vill jag resa till Nya Zeeland. Naturen, litenheten och vinerna lockar. Jag har aldrig druckit ett dåligt vin från öarna och jag har aldrig träffat en otrevlig människa därifrån1).
I kväll var jag på middag hos svenska P och C. Jag hade med mig en flaska Saint Clair Sauvignon Blanc. Den öppnades och presenterade både krusbär och fläder. Kändes relativt extraktrik och hade påtaglig restsötma. Har bara druckit riesling och pinot noir från samma producent tidigare. Samtliga var bra. Och jag har som sagt inte druckit några dåliga viner från Nya Zeeland.

Värdfolket öppnade en flaska Grace Chardonnay. Den var lätt oxiderad. Den skulle ha varit bra annars tror jag. Läs här vad Jancis Robinson tycker om Kinaviner.

Idag har jag inte varit så produktiv. Ska kompensera det genom att jobba desto bättre i morgon, under den återinförda gravsvepningsdagen då många kineser är lediga från arbetet. Jag har ju en arbetssituation som är motsatsen till de ambassadanställdas. Om det är helg i Sverige tillämpas kinesisk arbetstid. Om det är helgdag här så jobbar jag som vore jag i Sverige.

På temat vinlusen-recenserar-kultur-två-år-för-sent har nu turen kommit till skivan S:t Elsewhere med Gnarls Barkley som förutom sönderspelade slagdängan Crazy från 2006 har flera hörvärda spår. Upptäckte det när jag stoppade in den i min MP3-spelare idag. Jag messade min kombo som är i Sverige att köpa med nya skivan hit.


1) Idioter och skräpviner finns det naturligtvis där också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan man inte köpa sån musik där?