27 september 2006

Bengan på teve

Clos Ste Hune 1983. Det är ett vin som får Bengt Frithiofssons smaklökar att erigera. Varför förklarade han på sitt karakteristiskt skorrande sätt i kvällens avsnitt av en pratshow som går på TV2 nu. "Robins" som programmet heter är uppkallat efter programledaren och Malmökomikern Robin Paulsson. Frithiofsson fick den omöjliga frågan om vilket vin som var godast och svarade då att bland de viner som finns kvar i smakminnet så utmärkte sig denna exklusiva riesling från producenten Trimbach i Alsace. Nej, jag har inte druckit det. Det finaste från den producenten som jag har smakat på var en Cuvée Frédéric Emile. Jag kommer varken ihåg årtal eller hur det var smakade, bara att det var gott. Och att jag drack det på Källhagen 2001. Robin Paulsson, som är en skön kille, har troligen hämtat inspiration till programmet från Letterman, Leno och o' Brien bland andra. Nytt och fräscht. Jag skrattade ett par gånger.
Vad jag finner märkligt är att R:et i programloggan är så likt Playboykaninen, se bilden. Bengan avslutade showen med att försöka pricka så många konservburkar som möjligt på 30 sekunder med hjälp av korkar från flaskor med mousserande.

1 kommentar:

konjären sa...

Clos Ste Hune -92 var urläckert vid en middag på Operkällaren för ett antal år sedan. Första gången diesel smakade ljuvligt...