21 september 2006

På hallmattan en septemberafton

Jag har blivit inbjuden till en tillställning där en produkt jag inte är intresserad av kommer att presenteras. Det kommer att serveras vin och det är inte BiB vilket gör tillställningen lite intressant.
För sex år sedan ville försäkringsmäklare sälja på mig något slags kapitalförsäkring med - förutom förespeglingar om framtida ekonomiska fördelar - hjälp av landgångar och lättöl. Var det verkligen därför jag gick dit, var jag verkligen så dumsnål? Eller var det för att jag inte kunde säga nej på den tiden? Korkad alternativt ointresserad av kapitalförsäkringar lyckades jag inte förstå vad vitsen med upplägget var. Tror att det hade med uppskjuten beskattning att göra. Jag lämnade lokalen när jag ätit min landgång. Sedan kom telefonsamtalen. Tre tror jag att det hann bli innan de förstod att jag inte var intresserad.
Är det fel att gå med i en bokklubb för att få en kaffetermos? Är det fel att gå på en produktpresentation för att få gratis vin? Mitt svar är nej. Livet är kort men kapitalet är långt*. Hör av dig om du vill följa med. "Först till kvarn" står det.

* Ur Olof Lagercrantz' "Min första krets" 1982.

Inga kommentarer: