9 februari 2008

Kabinvin

Det roligaste namnet på ett vin just nu: Silver Sky Cellars. För mig är källare förankrade i, eller åtminstone under, jorden. Jag får inte upp dem i en silvrig himmel hur mycket jag än försöker.
Flaska som kombon måste ha tagit med sig från en flygning rymmer bara 18,7 cl. Vi delar på den eftersom vi är frustrerade över att den senaste dvd:n vi tittade på började hacka sju minuter från slutet, precis när Sigourney Weaver hade börjat kasta eld mot drottningen i Aliens återkomsten. Som för mig var en ny film.
Vinet som är en shiraz från Australien har buteljerats av ett estniskt bolag. Syran är hög, alkoholen likaså men det finns ingen längd att tala om. Knappt några tanniner heller. Av etikettens lakrits och svarta vinbär känner jag inget men en svag acetondoft och lite bittermandel finns där. Det är inte odrickbart. Jag kan tänka mig att det passar till något slottsteksliknande kött som serveras med potatismos, brunsås och sönderkokta gröna bönor under en långflygning.

1 kommentar:

Space babe sa...

Jag önskar att det var DU som redigerade vinboken jag håller på och redigerar så att den blir läsbar. Eller nä, du skulle bara slita ditt hår av frustration. Jag som inte kan nåt om viner lallar glatt med.