2 november 2005

Vinlusen del 1. Livscykeln

Sättet som generna använder våra kroppar* för att replikera sig upphör aldrig att fascinera oss.
Från första ögonkastet, internetdejten eller hur vi nu möts och framåt. Idag är vi oftast två om det. I framtiden kanske vi klonar oss.
Att både leva bland kloner och avkomma med nya genkombinationer har inte varit däggdjur förunnat än.
Men andra organismer, exempelvis vissa insekter, gör det. Sedan länge. Vinlusen är naturligtvis inget undantag. Kolla in livscykeln. Visst är den vacker! Nästa gång ska jag förklara den.

* Eftersom jag är biolog inbegriper jag medvetandet - eller det som religiösa kallar själ - i begreppet kropp.

Källa: Ohio State University

3 kommentarer:

gudmundson sa...

En nyhet för Vinlusen kanske skulle kunna vara den om att det ser ut som att riksdagsledamöternas sammanlagda vinkunskaper med all sannolikhet förblir åtminstone oförändrad även efter valet.

För en vecka sedan fastslog Moderaterna i Uppsala att deras riksdagslista åter skulle ha vinskribenten, och joggaren Per Bill i topp.

Vinlusen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Vinlusen sa...

Tack för tipset Gudmundson. Tänk vad tiden går! Det måste vara drygt ett år sedan nämnde moderat hamnade i handgemäng utanför fjolljollen. Vad många inte känner till är att en politisk motsats till Per Bill, en skriftställare med Mariefred som bas (tror jag), också är utmärkt vinskribent. Länge medverkade han i Vår Bostad.
Tyvärr har han aldrig reviderat sin syn på Pol Pot, Mao Zedong eller massakern på himmelska fridens torg 1989 varför jag har lite svårt för gubben. Per Bill har jag aldrig haft någon uppfattning om annat än att han uppenbarligen kan vin.