29 oktober 2006

En lördag med bara två glas vin

Lammlägg vill jag äta med tesked. Riktigt den kvaliteten uppnår inte de muskelfiberförsedda benpiporna som vilar på en spegel av rödvinssås. Men de smakar lamm som lamm ska smaka, jag vill ju ha den där lätt ulliga tonen. Lite mer kryddning hade dock inte skadat. Bredvid läggen ligger en skopa potatismos av det lösare slaget, puré är ordet jag letar efter. Rödvinssåsen är kanske lite söt men inte översöt. Ingen grönsak får vara med. Jag tycker att det är synd. Lite färg hade varit på sin plats. Jag beställer en liten sallad som efterrätt i stället. Nuvianas blandning av tempranillo och cabernet sauvignon är en budgetfruktis som passar till maten. På en gång inställsam och med lite motsträviga tanniner. Inget finplock bland klasarna. Men det är ju inte för vinlistans skull jag och H har gått hit. Det är inte heller maten som gör att man besöker Snotty - den ljudbar som huserar i Pet Sounds-barens tidigare lokaler. Nej, Snotty är ett ställe där man låter sig omslutas av den musik som den för kvällen anlitade dj:n väljer. Igår hette han Mattias Axelsson och spelar gitarr i "The Horror The Horror". Han spelade Phoenix, Fleetwood Mac, Scritti Politti, Hall and Oates, America, 10CC, Michael MacDonald och Ed Harcourt. Och en massa annat bra. Han valde med hjärtat - för att använda en klyscha - och inte enbart det som är rätt just nu. Super.

Sedan gjorde vi misstaget att åka ner på stan - alltid lika dumt en lönehelg - för att sammanstråla med H:s kompis S på Centro. Det var kö utanför stället. Genom rutorna kunde vi se att det var ett hak för kotlettfrisyrer och Carrie Bradshaw-wannabees. Vi ringde S och sade att det inte var aktuellt. Tunnelbana söderut igen. Stötte ihop med fröken Brax och hennes pojkvän. De hade varit på Malaysia och la République. Hon kommer nog att skriva om det tids nog. Sedan hoppade vi av vid Slussen och bestämde oss för att inte gå in på Debaser. Det var ju kö där utanför också. Tredje stället gillt tänkte vi och gick klockan tio i ett in i den ångbastu som normalt går under namnet "Mosebacke Etablissement". Därinne firade Raw Fusion tioårsjubileum. För fem-sex år sedan hände det att jag hängde där eller dansade tills saltkristallerna trängde ut genom skjorttyget. Så inte igår. Trots att det spelades bra house både lajv och från skiva. Det blev mest lite stilla på-stället-gungande. Byst med folk var det. Jag var lite trött men absolut inte ostyrig när jag tjugo minuter i två stegade ut på det vindomsusade kullerstenstorget.

Nuviana Tempranillo Cabernet Sauvignon 2004 (nr 86144), 59 kr

PS1. Vi såg "Förortsungar" (bilden) på bio innan Snotty. DS

PS2. IK Sirius slog Väsby United med 1-0. Det innebär att Uppsalalaget flyttas upp till Superettan vilket är en stor händelse. IK Sirius har alltför länge spelat alltför illa. Kanske har förbannelsen äntligen brutits. DS

Inga kommentarer: