15 oktober 2006

Kocken, tjuven, albanskan och Ben Kingsley

Restauratören Artie (bilden) har trefaldiga problem i kvällens avsnitt av Sopranos. Obesvarad trånad efter ung albanska i personalen, kreditkortsbedrägerier i egna restaurangen och vikande gästantal. Det är plågsamt att se hur hans självkänsla långsamt bryts ned. Nästan lika plågsamt är Christopher Moltisantis och kompanjonens försök att värva Ben Kingsley till huvudrollen i deras tänkta kioskvältare till splatterfilm. Filmen ska handla om en maffiaboss som mördas, styckas och återvänder som hämnande ande för att såga ihjäl sina banemän. Ben Kingsley* som avböjer erbjudandet spelade sig själv. Det gjorde också Laureen Bacall som fick en korg med lyxgiveaways snodda av Moltisanti med kompanjon. Sopranos har sällan varit bättre.

Höstsolig söndag då jag lyckades webanmäla mig till en distanskurs, äta lunch med E, träna för första gången på länge och hjälpa en vän med PC-göromål.

Min flaska Le Cardinal tycks aldrig ta slut. Den har heller inte omvandlats till vinäger. I morgon börjar en vanlig arbetsvecka för mig och en kort för landets kulturminister. Jag tror nämligen att hon säger upp sig.

Le Cardinal (nr 3806), 69 kr


* Kingsley är kanske mest känd för huvudrollen i "Gandhi". Men han också en roll i "Species" - en skräckfilm om ett monster i skepnad av en ung dam med fördelaktigt utseende - så jag tror inte att han är så kräsen vad gäller manus.
Däremot vill han nog helst arbeta med proffs, inte hedersknyfflar.

2 kommentarer:

Kritan sa...

Vinet Festival trotsar all beskrivning och skickades till utvisningsbåset efter bara en liten smutt. (Namnet och den bjärt kulörta etiketten borde såklart ingivit farhågor.)

Men nu smyger sig kylan in genom englasfönster och pappersväggar på kvällarna, och i sällskap med socker, kanel, nejlikor och strimlade torkade aprikoser, gör den bejublad comeback som turk-glögg. Mycket gott, och ett tips för den sista Cardinal-slatten.

Niklas sa...

Min granne tolkade det som att de två italienarna som satt på planet i slutet och diskuterade sina nya fynd var de som snodde Bacalls grejer, inte Moltisanti (vilket man såklart trodde först). Jag tror han har rätt.