7 oktober 2006

Paleolitiskt inkorrekt

N äter middag med mig. Jag har köpt kravmärkta entrecôter. Och så har jag gjort en varm linssallad med fänkål i. Jag är krokad på fänkål om ni inte visste det. N är allt annat än stenåldersmässig i sin framtoning. Han har inte en djurhud på sig, han är slätrakad och bor inte i en grotta, surprise, surprise. Men han äter stenåldersmat. Ingen mjölk, ingen ost och inget smör. Vi steker köttbitarna i rapsolja. Till efterrätten - ugnsgrillade äpplen med mandelhack, kanel och socker - äter vi kesella vanilj. Det sistnämnda är en stenåldersmässig faux pas förstår jag. Men N är politiker och därmed pragmatiker så han låter den fennoskandiska mejeriprodukten slinka ner. Och han tycker om det. Medan jag lagar mat dricker jag Réserve de la Condamine. N får ett par glas också. Sedan går vi över till en ripasso som visar sig vara korkad. (Kan inte vinproducenterna lägga av med korkekskork en gång för alla. Och upprätta ett ekologiskt hållbart retursystem för flaskor med skruvkork.) Jag känner det men inte N. Därför växlar vi till Rejadorada som är en fruktspäckad spanjor med krondill och något bränt i doften. 15% håller den.
Vi snackar om den nya regeringen. Jag blir full. Vi lyssnar på Ms fina Hallelujah-samling. N åker hem. Nu ska jag diska. Det här var en otursdag: 1. Jag hade glömt leg och visakort hos indiern och hann spärra innan jag kom på det. 2. Jag fick inte ge blod eftersom jag var i Sichuan för två månader sedan.
I morgon blir det svampplockning med K och T. Och snart åker jag till Göteborg.

Réserve de la Condamine (nr 12804), 67 kr


Monti Garbi Ripasso 2003 (nr 5328), 97 kr


Rejadorada Tinto Roble 2004 (nr 2212), 87 kr

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om man ska vara en Messeschmidt (och det bör man ta varje chans att vara) så bör en riktigare rubrik vara "Paleolitiskt inkorrekt". "Neolitisk" refererar till den senare stenåldern då människor började odla spannmål och domesticera djur, och till följd av det börja äta spannmål och mjölkprodukter.

Anonym sa...

Glömde att påpeka att illustrationen är enastående!