22 maj 2007

Grå himlen blues

Klockan är kvart över sju. Ha ha vilken klyschig inledning! Av den blå himmmelsfärgen som beskrivs med en fysikalisk term som jag inte kan erinra mig, syns intet. Snart ska jag promenera i 15 minuter. Passera korsningen vid sjuelva där bilarna står parkerade åt alla håll och man lika lite som någon annan stans här i stan kan räkna med att de lämnar gångtrafikanter företräde. Gå förbi byggarbetsplatsen som skyddas av ett plank med reklamtexten: "Hopson International Garden featuring Manhattan solid aesthetics is the forwardlooking image of central regiogHopson International..." osv.
Se reklamaffischen för FairyLand med golfspelaren i djonken och flygande tranor i bakgrunden, passera den fantastiska matmarknaden där jag ibland köper frukost. Känna stanken från kanalen norr om järnvägsbron för att slutligen komma in det skinande vita höghusområdet där jag har min undervisning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

rayleigh-scattering

se

http://www.ices.dk/indexfla.asp

Tufft beslut om turisttrippen. I går var vi på Gulddraken. Vi pratade om dig, beundrande.

KB

Vinlusen sa...

Tack! Eller vad man ska säga. Hälsa alla./D

Anonym sa...

Tyvärr råkade jag skicka dig fel länk. Tanken var att du skulle få wikipedias uppsats om rayleigh-scattering, men det råkade bli internationella havsforskningsrådet eftersom jag är lite besatt av utrotningshotade fiskar. Vi är på Västkusten, och i kväll ska vi grilla makrill och äta rabarberkompott på egenodlad rabarber.
Skulle du verkligen ha klarat att säga det där om placebo-effekten på kinesiska?