1 maj 2007

Vanföreställningar om virus

Brian*, 23, från Slovakien pluggar mandarin för att kunna bli rik. "Ryssland och Kina är de bästa länderna att göra affärer med. Riskfullt ja, men med goda chanser till bra utdelning", säger han. Men det var inte det jag tänkte berätta om nu. Brian bor i en värdfamilj. En kväll satt han uppe och pratade med pappan i huset. De kom in på synen på samliv och Brian berättade att i Europa är det inte ovanligt att folk går på krogen, dricker alkohol och sedan går hem med någon de inte känner.
"Men är ni inte rädda för AIDS?" frågade pappan.
"Man skyddar sig" sade Brian och berättade att han använder kondom. Senare samma natt vaknade Brian av oväsen ifrån badrummet. Han somnade om och vaknade några timmar senare av samma oväsen. Eftersom han behövde gå på toaletten gick han dit. Där fick han se pappan tvätta kläder i handfatet trots att familjen har en fullt fungerande tvättmaskin.
"Jag kan inte använda tvättmaskinen längre. Dina kläder har varit där och nu finns det risk att mina, min frus och min dotters kläder smittas med AIDS." Sade pappan. Senare fick Brian veta att pappan har bett skolan att hitta en ny värdfamilj. Pappan har sagt att han reser så mycket i arbetet att han inte har tid att hjälpa Brian med studierna. Brian tror inte det är det verkliga skälet.

För övrigt skriver Rachel de Woskin om denna syn på virusets smittvägar i boken "Babes i Beijing"

*Brian heter egentligen något annat som få icke-slaver, enligt honom, kan uttala.

2 kommentarer:

Jessica sa...

oj stackars kille.
Det är väl dessvärre såna vanföreställningar som leder till att sjukdomar VERKLIGEN sprids.

Space babe sa...

Hahaha! That's Chinese for you! Men du måste fråga Brian vad han heter egentligen, och sen försöka lära ut det till alla du känner, särksilt mig! Jag ÄLSKAR att lära mig namn som ingen kan uttala. Har ju själv ett sånt.