20 maj 2007

Nu är det säsong för litchi också

Köpte dryga kilot igår morgon utanför Century Mart och det var faktiskt första och enda gången hittils i det här landet som jag blev lite blåst. 12 RMB halvkilot sluddrade tanten. Jag hörde faktiskt inte riktigt vad hon sade. Två halvkilo sade jag. Vågen pekade på 1,2 kg och hon fick det till 40 RMB. Hemma i lägenheten satte vi snabbt i oss ett halvt kilo. När Maggie följde med mig till Century Mart senare under dagen pekade jag på damen som sålt frukten. Hon ropade "12 RMB per halvkilo!" Maggie stegade fram och frågade varför jag hade betalat 40 RMB för ett drygt kilo. "I morse kostade de 20 RMB per halvkilo, nu har de gått ner till 12" sa damen. Av henne kanske jag inte handlar i fortsättningen. Å andra sidan är det inte så farligt att bli blåst på några ynka kuài.
Jag håller nog mango för den godaste frukten men mogen litchi med den fina gewurztraminerdoften ligger inte långt efter.
J som går i min klass och sambon W som kom hit för tio dagar sedan bor i en tvåa i ett område som heter 崇文门 chóngwénmén och ligger 20 minuter med buss rakt västerut från mitt bostadsområde. Det var gemensam matlagning där men det mesta hade J och W gjort. Maggie bidrog med en sallad på gurka, vitlök, vinäger och sesamolja. Jag hade med en flaska "Långa muren". Ett vin som går an till det priset. Efter middagen spelade vi Nintendo så att vi blev svettiga. Boxning, bowling och tennis. Hade aldrig trott att jag skulle tycka sånt var roligt.

Inga kommentarer: