8 maj 2007

Vad jag saknar

Bortsett från er så saknar jag i princip bara tre saker: anständigt bröd, Oatly och sockerfri eller ickesötsmakande yoghurt. Det går att köpa anständig yoghurt på Jenny Lous. Problemet är att den flygs hit från Nya Zeeland och att den kostar därefter. Vissa människor roar sig med att köpa 1,5 liter apelsinjuice för 150 kr på samma ställe. Varifrån den flygs vet jag inte. Vinet går däremot bra att vara utan. Det är i och för sig bara knappt en månad sen sist så det kanske är för tidigt att veta. Skulle det krisa kan jag gå till importhörnan på Century Mart där flaskorna i genomsnitt kostar 20% mer än i瑞典。De kommer hit från Australien, Europa och USA. Utanför importhörnan finns det kinesiskt vin. Jag har en flaska vitt "Långa muren" i kylen om jag skulle få planerat eller oväntat besök.

7 kommentarer:

Space babe sa...

Å, jag älskar den där söta yoghurten i Kina. Jag har barnslig smak.

Stackars dig som har "Långa muren" i kylen, är inte den gräslig?

K sa...

Hur är det med tomater i Kina, egentligen?

Vinlusen sa...

Hej space babe! "Långa muren" är bättre än Castillo Los Gredos.

Hej K! De enda tomaterna jag köpt så här långt är av körsbärstypen. Smakar faktiskt som i Sverige. Tomat heter för övrigt 西红柿 (xī hóng shì) här.

Äter för övrigt mest ute. Igår blev det kantonesisk grillad anka med dito fläsk. Yummy!

Kinna Jonsson sa...

Aha, här låg reden en minirecension av vinet. =)

Anonym sa...

Vi är många som kommer att sakna dig på J&B i morgon kväll. Vi hade nog varit beredda att dricka Långa Muren om det vore det som krävdes för att få hit dig.

Vinlusen sa...

Om jag tar tåget till Sverige i höst kommer jag nog låta frakta ett par flaskor långa muren med mig hem. Kram till er alla!

Anonym sa...

Eftersom få kineser(procentuellt sett) dricker vin är, om jag minns rätt, skatten/momsen väldigt hög även på den inhemska.
Tipsa gärna på något drickbart lokalt vin. Ölet är bättre.