26 juni 2007

39 grader. Känns som 42.

Om jag vore en större idiot än den idiot jag faktiskt stundom är, så skulle jag ge den här posten ett namn taget från en av låtarna på ljudspåret till en mer än 20-årig polisfilm som handlade om en afrikanskamerikansk polis' vedermödor i Hollywood. Eftersom låten, framförd av en fd Eagles-medlem, endast går att använda i F&S-sammanhang ja, knappast ens där, avstår jag.

Har ni upplevt yrsel orsakad av hetta någon gång? På väg hem till lägenheten tappade jag plötsligt orienteringen. Svetten rann i breda nilar nerför pannan, saltet sved i ögonen. Var var jag? Hade jag passerat gathörnet med sjuelvan? Jo, det hade jag. Där låg ju den internationella skolan. Och mittemot grinden till min trädgård. Åter i tillvaron, tydligen. Det skrämde mig och gav mig en antydan om hur det skulle kunna vara att ha alzheimers. Nu sitter jag i lägenheten och väntar på att Daisy ska komma. Tillsammans ska vi gå till polisstationen och registrera mitt boende. Det måste man nämligen göra när man flyttar här i stan. Osämjan är dessutom löst. Skrev en lapp till kombon i morse och när vi stötte ihop i trappuppgången visade det sig att hon hade godtagit min ursäkt. Om ni vill veta vad som rör sig i min kompis Daisy's huvud kan ni läsa hennes blogg här. Ni kan se mig på några bilder för övrigt. Och skratta inte åt engelskan! Det är lika svårt för dem att lära sig engelska som det är för oss att lära oss kinesiska.

3 kommentarer:

Kritan sa...

Hej,
går här och väntar på morgondagen som skall bli den varmaste i Turkiet på 25 år. Myndigheterna har evetuellt utlyst ledig dag för alla pga värmen.

Men får man en liten bris och lite skugga går det bra. Och om man ser till att göra nix pix nothing mellan 11 och 17, förstås.

Peking är nog snäppet värre.

Anonym sa...

Jag skrattade inte åt språkbruket på Daisy's blogg. Däremot kunde jag inte låta bli att dra på smilbanden när jag upptäckte pepparkakorna på midsommarbordet.

Doktorn hälsar att du ska dricka mycket vatten.

Kinna Jonsson sa...

Min syster sa att när det är över 40 grader behöver kineserna inte jobba därför mörkar man ofta hur varmt det är. (jag var i Peking när det var otroligt varmt). Du får väl kolla upp om det stämmer. Ha en skön helg i värmen!