- Det får bli gösen. Vad föreslår du för vin? En fatlagrad chardonnay antar jag.
- Njae, vi har en fumé blanc från Mondavi, sauvignon blanc och semillon som har legat sur lie1) eller en chardonnay från Langhe i Italien.
- Jag testar gärna.
Två små glas tas in. Den italienska chardonnayen smakar sprit. Elefantvin, typ. Mondavi-vinet doftar passionsfrukt som drar åt durian och lite kylskåp. Alla gillar det utom jag.
- Bättre upp!
- Ja vi har en viognier från Australien.
- OK. Nej, det här vinet saknar syra och smakar mest honung.
- Det sista vi har på glas är Château du Coing de Saint Fiacre från 1996. Det är en muscadet Sèvre-et-Maine sur lie.
- Om det inte är defekt tar jag det.
Vinet är inte komplext men rent och mineraligt. Lite petroleum. Definitivt inte defekt. Bra men inte perfekt till gösen.
Och gösen serverades med en havskräftsky, persiljerot, morot och steklök. En potatispuré med syrad grädde och schallottenlök. Yummy. Och för att det inte skulle avslutas för abrupt beställde jag ett glas Dom. de L'Oratoire St-Martin "Ht-Coustias" 2003 Cotes du Rhône-Villages-Cairanne 2). Och servitören har god smak. Han är en sucker for Rhône som jag. Grenache, syrah och mouvèdre, kan det någonsin bli fel?
1) Har vilat på jästfällning.
2) Tyvärr har fransmännen inte lärt sig marknadsföring på nätet än. Därför kan jag inte länka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Cigarett. Per Hagman. Vad vinner man?
Skicka en kommentar