19 mars 2006

Söndag i Nacka kommun

Vi drack en rosa cava från Freixenet som smakade barnalbyl, det vill säga syntethallon. Och tro det eller ej - det var faktiskt gott!

Jag tror att det var den här:
Freixenet Pinot Noir Sec 2001 (nr 88855), 79 kr

PS. I kommentaren till föregående inlägg kan ni se att Lisa vill att jag ska skriva om palo cortado. Sherry är jungfrulig mark för mig. Jag vet ingenting om palo cortado. Har kanske inte ens druckit det. Om hon skriver att det är värt ett eget inlägg måste jag dricka det snarast. DS.

4 kommentarer:

Kritan sa...

Har du koll på detta?

http://www.kanal5.se/templates/page.aspx?id=10437

Vinlusen sa...

Jag gjorde ett allvarligt försök att se programmet för två veckor sedan. Det handlade bland annat om brinnande drinkar. Jag är inte drinkintresserad. Somnade därför framför tv:n redan efter ett par minuter. Hade läst en krönika om programmet innan så mitt omdöme kanske var färgat på förhand. Ska kanske göra ett nytt tittförsök i kväll.
Läs krönikan här: http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_11842171.asp

Redaktörn sa...

Rabe i SvD har rätt. Det är verkligen två "sköna killar" i ordens sämsta bemärkelse som leder "Drickbart". Producenten har förmodligen gjort programmet i fikapauserna under arbetet med ett Adam Alsing & Paolo Roberto-koncept.

Men det är det enda program jag sett i svensk tv där alkohol tillåts vara både roligt och gott. Möjligen med undantag för någon plågsam halvtimme med Steffo. Och han kan ju göra en till nykterist snabbare än man hinner säga "Grönstedts är faktiskt en konjak i världsklass".

Vinlusen sa...

Redaktörn, I love you! Recension av programmet kommer.