14 maj 2008

43. Jag fick visst något i ögat

Det jag och min bekant E har gemensamt förutom släkt i Göteborg, sommarstugor i Västergötland och en tid på Södermalm är att vi båda bor på en kontinent med förhållandevis många kineser. Men vi bor inte på samma. Ska kanske tillägga att vi betraktar varandra som vänner. Jag chattade med E tidigare ikväll och blev lite vemodig över avståndet. Det är nu mer än två år sedan vi träffades IRL.
Sedan läste jag en text. Författaren är inte bekant med mig och jag har ingen erfarenhet av det som texten huvudsakligen handlar om. (I mina gråhjärtade stunder tror jag att jag heller aldrig kommer att få det, att livet för mig i stället kommer att stavas med de tre ord som utgjorde en albumtitel med en Södermalmsbo för några år sedan. Det där var avsiktligt kryptiskt men var inte oroliga, jag repar mig alltid.) Eftersom det var en bra text överbryggade den sådana förhandenvarande omständigheter. Nu kan jag inte länka till den - typepad är stängt här i Mitten. Men gå in på Shampoo Rising och läs själva Om födelse och födelsedagar och döden och oron och kärleken.

PS. Det blev Shanghaimat i kväll. Jag delade två flaskor gult vin med två andra. Åt lejonhuvuden, stinkande tofu och något slags fläsk med värsta svålen. Just det, bittergurka också. DS

Inga kommentarer: